ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Παρασεκυή 20 Οκτωβρίου 2017/Ώρα:09.00


Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ Παπαγεωργίου 
διοργανώνει Νοσηλευτική Ημερίδα με τίτλο:
«Διεπαγγελματική συνεργασία και επικοινωνία»
  Ποια εμπόδια δυσχεραίνουν την διεπιστημονική συνεργασία εντός του Νοσοκομείου και με ποιους τρόπους μπορεί να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, ώστε να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και μεγαλύτερο όφελος για τους ασθενείς;
 
Στο ερώτημα, που αφορά τους επαγγελματίες αλλά και τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας, καλούνται να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στη Νοσηλευτική Ημερίδα «Διεπαγγελματική συνεργασία και επικοινωνία»
Όπως προκύπτει από την καθημερινή πρακτική, η συνεργασία γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, κοινωνικών λειτουργών και πολλών ακόμα ειδικοτήτων τόσο μεταξύ τους όσο και με τους ασθενείς και συνοδούς σκοντάφτει σε εμπόδια, επηρεάζοντας τόσο την επαγγελματική ικανοποίηση όσο και το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης.
 
Οι επιστήμονες συμφωνούν στην ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της διεπιστημονικής συνεργασίας και θεωρούν ότι η αξιοποίηση των τεχνικών και των εργαλείων για την καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία μπορεί να έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για όλους τους επαγγελματίες υγείας αλλά και τους ασθενείς.

Το «Α» και το «Ω»
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της ημερίδας, η διεπαγγελματική συνεργασία και η επικοινωνία αποτελούν το «Α» και το «Ω» στη φροντίδα της υγείας, καθώς έχει στόχο την βελτίωση της εμπειρίας και της ικανοποίησης των ασθενών, την βελτίωση της υγείας του πληθυσμού, καθώς και την μείωση του κόστους.

 Όλα αυτά, όπως τονίζουν οι νοσηλευτές, δεν είναι εφικτά χωρίς την διεπαγγελματική συνεργασία. Επιπλέον, στον τομέα της υγείας, η κακή επικοινωνία αναφέρεται συχνά ως αιτία των ιατρικών λαθών. Αντίθετα, η αποτελεσματική ομαδική εργασία και οι καλές εργασιακές σχέσεις μπορούν να μειώσουν τα λάθη.
 
Τέλος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, συστηματική ανασκόπηση 36 τυχαιοποιημένων μελετών για το συντονισμό της φροντίδας αποδεικνύει ότι ο συντονισμός με διεπαγγελματική συνεργασία μειώνει τον κίνδυνο επανεισαγωγής στο νοσοκομείο κατά 19%. 

Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν το συντονισμό της φροντίδας είναι, σε ποσοστό που ξεπερνά το 30%, λιγότερο πιθανό να επισκεφθούν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.




 Γ.Ν. Παπαγεωργίου
 Περιφερειακή οδός - Δήμος Παύλου Μελά







 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts