ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017/Ώρα:09.30-19.00
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Η Wikimedia Community User Group Greece  σε συνεργασία με το Ίδρυμα Open Knowledge Greece και τη She Sharp, διοργανώνει Hμερίδα / Workshop, με κύριο προσανατολισμό τη άμβλυνση των φυλετικών ανισοτήτων (Gender Gap), τις έμφυλες ταυτότητες και την ανισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην τεχνολογία. 

Το πρόγραμμα της ημερίδας απευθύνεται σε designers, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες και σπουδαστές με μηδενική μέχρι σημαντική εμπειρία σε ανάλογα πρότζεκτ. 

Σκοπός της είναι η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, ώστε μέσα από τη συζήτηση να κάνουμε ένα μικρό βήμα προς την άμβλυνση των φυλετικών ανισοτήτων στον τομέα της τεχνολογίας.

Θα αποτελείται από ομιλίες σχετικά με τις φυλετικές ανισότητες στην τεχνολογία, την Βικιπαίδεια, τα συνεργατικά πρότζεκτ του Wikimedia κ.α.

Παράλληλα θα οργανωθεί ένας μαραθώνιος συγγραφής και επεξεργασίας λημμάτων στην Ελληνική Βικιπαίδεια (edithon) και μαραθώνιος συνεισφοράς κώδικα λογισμικού (hackathon) στα πρότζεκτ του Wikimedia.

 Όσοι και όσες παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κανόνες λειτουργίας και τον κώδικα πίσω από τη Βικιπαίδεια και τα υπόλοιπα πρότζεκτ του Wikimedia Foundation, να εμπλουτίσουν την Ελληνική Βικιπαίδεια με περιεχόμενο αλλά και να δείξουν το ταλέντο τους προγραμματίζοντας.

 Στην 1η αίθουσα θα  διεξαχθούν ομιλίες, με ελληνική και διεθνή συμμετοχή ερευνητών, σχετικά με τις φυλετικές ανισότητες στην τεχνολογία και την Βικιπαίδεια, καθώς και για συνεργατικά πρότζεκτ όπως το Wikimedia, το thesswiki,  κ.ά..

Στη 2η αίθουσα θα πραγματοποιηθεί μαραθώνιος συγγραφής και επεξεργασίας λημμάτων στην Ελληνική Βικιπαίδεια (editathon), παράλληλα με τον μαραθώνιο συνεισφοράς κώδικα λογισμικού (hackathon) στα πρότζεκτ του Wikimedia. Θα υπάρχει συνεχής υποστήριξη στους συμμετέχοντες, με την παρουσία προγραμματιστών του Wikimedia Foundation και  εθελοντών




 blog.wikimedia.gr


 OK!Thess
 Κυδωνιών και Μαρία Κάλλας Γωνία, Θεσσαλονίκη







 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
  ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:
"ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - INTERVIEW"
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
& ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ
ή καλέστε στο 
ΤΗΛ: 210 5277089
http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2017/09/interview.html