ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

1ο ΣΧΟΛΙΚΟ STREET FESTIVAL ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017
Ώρα:17.00
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και Καλλιτεχνών: Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ σας προσκαλούν στο 
1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Συνήγορο του Πολίτη/Συνήγορο του Παιδιού και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες


Το Φεστιβάλ έχει τους παρακάτω στόχους:
 

-Να δημιουργήσει ένα πλαίσιο το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα (τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς), να βγουν “έξω” από τα όρια του σχολικού κτιρίου και να αλληλεπιδράσουν με την Κοινότητα και η Κοινότητα μαζί τους.
 

-Να αποκτήσουν ορατότητα όλες εκείνες οι καλές πρακτικές που συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων. Φυσικά είναι ευπρόσδεκτα και τα ιδιωτικά σχολεία σε αυτήν τη δράση, αλλά τονίζουμε το Δημόσιο, γιατί αυτό φέρει ένα αρνητικό στερεότυπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα.
 

-Να γεφυρώσει πολιτισμικές διαφορές και να φέρει κοντά όλους τους λαούς και τις κοινότητες που ζουν, εργάζονται και προσφέρουν σε αυτήν την χώρα.
 

-Να συστήσει εκείνες τις ομάδες (οργανώσεις, συλλογικότητες, καλλιτεχνικές ομάδες, κ.α) που ήδη βρίσκονται κοντά στο ελληνικό σχολείο και αλληλεπιδρούν με τα μέλη του γύρω από το θέμα των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων, ή προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες (πχ κεντρα φιλοξενίας προσφύγων).
 

-Να μας παρουσιάσει είδη Τεχνης με τα οποία δεν είναι εξοικειωμένος ο περισσότερος κόσμος

-Να διασκεδάσουμε και να κάνουμε καινούριους φίλους.

Για ένα απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα σημείο της πόλης από εκείνα με τον πιο έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, σε ένα σημείο Πέρασμα λαών, η σχολική κοινότητα θα μοιραστεί τον Κοινό Τόπο με συλλογικότητες, καλλιτέχνες, οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες, εκπρόσωπους ευπαθών ομάδων κ.α.,  για να μιλήσουν και να διεκδικήσουν όλοι μαζί την Αποδοχή και την Συμπερίληψη του Διαφορετικού.

Προσκαλούνται τα σχολεία που θα ήθελαν να λάβουν μέρος στη δράση αυτή και να παρουσιάσουν τις εργασίες που έχουν κάνει  τα προηγούμενα χρόνια πάνω στην θεματική της Αποδοχής της Ετερότητας, της Συμπερίληψης, των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά της ρητορικής μίσους, κ.τλπ. να δηλώσουν συμμετοχή , μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, μαζί με στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο υπευθύνου δράσης και email)  στο: art.school.street.fest@gmail.com  

Η πρόσκληση απευθύνεται σε σχολεία από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης  του Δήμου Αθηναίων κατά προτεραιότητα  και σε σχολεία του νομού Αττικής γενικά.
Για περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους,τον τρόπο παρουσίασης των εργασιών κ.α., μπορείτε να βρείτε τη σελίδα:  


artschoolfestival.blogspot.gr




Πεζόδρομος Ερμού, Θησείο
Ερμού 134, στο ύψος του Συλλόγου Αρχαιολόγων Αθήνας






 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts