ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 12 - 14 Οκτωβρίου 2017
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Ελληνική Νευροψυχιατρική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Παν.Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. Πατρών, διορανώνει το
 «1ο Συνέδριο Οργανικής Ψυχιατρικής»
 
Πολλές παθήσεις του εγκεφάλου και συστηματικές παθήσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο εμφανίζονται με διαταραχές της σκέψης και της αντίληψης, διαταραχές της διάθεσης και διαταραχές της συμπεριφοράς. Περαιτέρω, θεραπείες που χορηγούνται για συστηματικές, νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματικές, γνωστικές και συμπεριφορικές διαταραχές. 

Άλλες φορές η προκαλούμενη
από τη νόσο καταπόνηση και αναπηρία επιφέρουν αναμενόμενες διαταραχές από τη διάθεση, τη σκέψη και τη συμπεριφορά.
 
Η Οργανική Ψυχιατρική ή Νευροψυχιατρική, όπως πλέον αποκαλείται, αναπτύσσεται ταχέως ωθούμενη από την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού και την επακόλουθη νευροψυχιατρική νοσηρότητα, την αλματώδη ανάπτυξη των νευροαπεικονιστικών τεχνικών που καθιστούν ορατές, πλέον, όψεις της εγκεφαλικής λειτουργίας και δομής, και την έλευση νέων θεραπειών, όπως οι ανταγωνιστές επαναπρόσληψης, σεροτονίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και οι αναστολείς της χολινεστεράσης για τη θεραπεία των ανοιών, οι οποίες μεταβάλλουν τη λειτουργία του εγκεφάλου άρα και της συμπεριφοράς.
 
Σκοπός του συνεδρίου είναι η μελέτη και ανάδειξη όλων των παθήσεων του εγκεφάλου και των παθήσεων και παραγόντων που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και εκδηλώνονται με ψυχιατρικά, ψυχολογικά και
συμπεριφορικά συμπτώματα. Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, ΠΑΤΡΑ https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts