ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017
Ώρα:18.00-23.00
Ημερίδα Αστρονομίας Αστροφυσικής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος, συνειδητοποιώντας την ύπαρξή του, αντιμετώπισε τα βιωτικά του θέματα, έστρεψε τα μάτια του στον ουρανό. Γεννήθηκε η Αστρονομία, η πανάρχαια επιστήμη

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δέος που νιώθει ατενίζοντας το σκοτεινό ουρανό με τα φωτεινά του σώματα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συνειδητοποίηση της μικρότητας που διαισθάνεται κατά τη διαδικασία της αυθόρμητης και αναπόφευκτης σύγκρισης.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει σφαιρικά, που βρίσκεται στο συμπαντικό χώρο: στο ορατό μέρος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που δεχόμαστε από παντού, και θα διαπιστώσει την ύπαρξη μιας αόρατης πλευράς του Διαστήματος και του Σύμπαντος εν γένει, εξίσου συναρπαστική, εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα όπως κάθε τι άγνωστο, αόρατο και καινούριο.

Το κοινό φεύγοντας από την ημερίδα θα έχει ενημερωθεί για τη ζωτική λειτουργία του δικού μας αστεριού, τον Ήλιο, για το τι παρατηρείται σε χωροχρονικό βάθος στο οπτικό που είναι ευαίσθητα τα μάτια των έμβιων όντων, για το τι μαθαίνουμε για τον Κόσμο - Σύμπαν παρατηρώντας στην αόρατη ακτινοβολία (στα ραδιοκύματα, στις Ακτίνες Χ, σκοτεινή ύλη και ενέργεια), για το ποια είναι η αρχή - η - εξέλιξη και το τέλος (αν υπάρξει) του Σύμπαντος. Επιπλέον θα διαδράσει με οπτικά τηλεσκόπια, μαθαίνοντας τη λειτουργία τους, και θα τα χρησιμοποιήσει παρατηρώντας στο ορατό τα ουράνια σώματα που φαίνονται το βράδυ της ημερίδας: Πλανήτες, αστέρια, νεφελώματα, γαλαξίες.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι και καλεσμένοι να απολαύσουμε τη χαρτογράφηση του χώρου που μας περιβάλλει στο Σύμπαν και ενώ φιλοξενούμαστε στον Πλανήτη Γη, τον μόνο, επί του παρόντος, κατοικήσιμο πλανήτη


 ΕΑΠ 
Αίθριος χώρος του Κτηρίου Β
 Περιβόλα Πατρών






 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:
"ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - INTERVIEW"
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
& ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ
ή καλέστε στο 
ΤΗΛ: 210 5277089