ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΛΕΞΗ: "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ", ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, PIERRE DELION

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017
Ώρα:20.00-22.00 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας της Βρεφικής και της Νηπιακής Ηλικίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου  (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.) και το Τμήμα Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων,  
διοργανώνουν Διάλεξη του Pierre Delion με θέμα:
 "Για μια Ανθρώπινη Ψυχιατρική"
 
Ο Pierre Delion είναι Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή της Lille, (Γαλλία). Έχει διακριθεί για το σημαντικό του κλινικό έργο στην δημόσια ψυχιατρική και παιδοψυχιατρική, όπου ανέπτυξε τις αρχές της θεσμικής ψυχοθεραπείας και της ψυχιατρικής του τομέα, καθώς και για την πλούσια θεωρητική του συμβολή στους παραπάνω τομείς. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, στα οποία μεταφέρει τις θεωρητικές του αναζητήσεις και την θεραπευτική  του εμπειρία, που εντάσσονται στο ρεύμα μιας ψυχιατρικής που αναγνωρίζει την ψυχική οδύνη του παιδιού και τον ασθενή ως υποκείμενο, και εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοψυχιατρικής.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το τελευταίο βιβλίο του  με τίτλο Mon combat pour une psychiatrie  humaine (Albin Michel, 2016).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γρηγόρης Αμπατζόγλου, Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ. και η Νέλλη Γεωργούδη, Κλινική Ψυχολόγος.

Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά


 Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Εθνικής Αμύνης 27, Θεσσαλονίκη