ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017/Ώρα:20.30
Διανομή δελτίων εισόδου στις 19.30 
«ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ»

  Ομιλήτρια: 
Φωτεινή Κούβελα
Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών

Πρόλογος:
Σάσα Λαδά
Καθηγήτρια & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΜΜΘ

Θα προβληθεί η ταινία: 
Exotica, Erotica, Etc.
Ντοκιμαντέρ, Γαλλία, 2015, 73'
 Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Κρανιώτη 

Η κα.Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: 
«Ισότητα των Φύλων - Αγώνας για ένα καλύτερο αύριο»

Η κα.Κούβελα θα αναφερθεί στις δράσεις που έως τώρα έχει φέρει σε πέρας η Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη, την εξάλειψη και τη θεραπεία των έμφυλων ανισοτήτων σε διάφορες εκφάνσεις της ιδιωτικής και της δημόσιας ζωής. 

Επιπροσθέτως, θα αναφερθεί στις θεσμικές παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν, ώστε να ενταχθεί η έννοια και η διάσταση του φύλου στη νομοθεσία, τις δημόσιες πολιτικές και τις κυβερνητικές προτεραιότητες.
 
Την εκδήλωση θα προλογίσει η κα.Σάσα Λαδά, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 
Κύριος στόχος της νέας πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η διοίκηση του ΟΜΜΘ,  στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής του, είναι να θέσει στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης κρίσιμα ζητήματα για την ισότητα γυναικών και ανδρών στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού.

Αμέσως μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει η προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Exotica, Erotica, Etc.», παραγωγής Γαλλίας 2015,  σε σενάριο, σκηνοθεσία και διεύθυνση φωτογραφίας της Ευαγγελίας Κρανιώτη.
 
Η ταινία ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα εννέα (9) ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων η εικαστικός και φωτογράφος Ευαγγελία Κρανιώτη επιβιβάστηκε 12 φορές σε ελληνικά πλοία και έπιασε λιμάνι σε 20 χώρες. Ούσα η μόνη γυναίκα πάνω σε τάνκερ, φορτηγά και container ships, η σκηνοθέτρια διέπλευσε τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ταξίδεψε στον Ατλαντικό, στα Στενά του Μαγγελάνου και στον Ειρηνικό, από τον Παναμά έως τη Βαλτική, και από εκεί μέχρι το Βόρειο Πόλο και την Ασία. Με την κάμερά της ακολούθησε Έλληνες ναυτικούς και κατέγραψε με ευαισθησία τους φευγαλέους ή ισόβιους έρωτες που εμπνέει η μοναξιά της θάλασσας. Με τη βοήθεια του μοντέρ Γιώργου Λαμπρινού και του μοντέρ ήχου Ζερόμ Γκοντιέ, οι 450 ώρες κινηματογραφημένου υλικού συντέθηκαν σε ταινία, διάρκειας 73 λεπτών, με εικαστική αξία και μουσική που στοιχειώνει σαν το τραγούδι των σειρήνων, εμπνευσμένη από το ταξίδι του ομηρικού Οδυσσέα, αλλά και του στίχους του Νίκου Καββαδία.
 
  
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αίθουσα Μ2 
25ης Μαρτίου, Παραλία Θεσσαλονίκης







ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:
"ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - INTERVIEW"
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
& ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ
ή καλέστε στο 
ΤΗΛ: 210 5277089