ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ Δρ.ΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: "ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Τρίτη 13 Ιουνίου2017
Ώρα:19.00-21.00

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης  στην Casa Bianca τον Δρ. Παύλο Βασιλειάδη σε μια παρουσίαση της έρευνάς του με θέμα "Ψυχικό τραύμα και Εικαστικές τέχνες"

Από τον Caravaggio στην Louise Bourgeois, πολλοί διαφορετικοί καλλιτέχνες σε διαφορετικούς τόπους και εποχές
Ο Δρ. Παύλος Βασιλειάδης διερεύνησε το καλλιτεχνικό τους έργο διεισδύοντας στον ψυχικά διαταραγμένο κόσμο τους και στα τραυματικά βιώματα που έμελε να καθοδηγήσουν και να χαρακτηρίσουν την εικαστική τους διαδρομή.

Oι καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται στην έρευνα του ψυχιάτρου/εικαστικού Παύλου Βασιλειάδη, παρουσιάζουν στο έργο τους συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, εμφανή κι επαναλαμβανόμενα, ενώ είχαν όλοι στην παιδική τους ηλικία σημαντικές τραυματικές εμπειρίες (J. Miro, S. Dali, W. De Kooning κ.α.).

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του και τις συσχετίσεις των παλιών γεγονότων, που βίωσαν οι καλλιτέχνες, με το μετέπειτα έργο τους, με άλλα λόγια τα ίχνη ή στοιχεία γεγονότων, τα οποία προβάλλονται  μετουσιωμένα και μορφοποιημένα μέσα από ασυνείδητες διεργασίες στο έργο τους. Ενδιαφέρον και το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται όταν οι καλλιτέχνες αρχίζουν πλέον να εκφράζονται με το δικό τους προσωπικό  ώριμο στιλ.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές στο χώρο της ψυχικής υγείας, σε φοιτητές σχολών Καλών Τεχνών και καλλιτέχνες,  θεωρητικούς  της τέχνης, αλλά και γενικότερα σε όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα.

Ο εισηγητής Παύλος Βασιλειάδης, διδάκτωρ ΑΠΘ, Ψυχίατρος /Εικαστικός, έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από την προσωπική του εικαστική δουλειά, έχει δημιουργήσει εδώ και είκοσι χρόνια  τη Μονάδα Πολιτιστικής Επικοινωνίας στο ΨΝΘ με τη συμμετοχή καλλιτεχνών με ψυχικές διαταραχές, έχει διοργανώσει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές στο εξωτερικό.


Casa Bianca
 Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, Θεσσαλονίκη
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: 
"ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - INTERVIEW"
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 
& ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ 
"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ
ή καλέστε στο 
ΤΗΛ: 210 5277089