ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Παρασκευή 19 Mαίου 2017
Ώρα:16.30

Το Παράρτημα Ιωαννίνων της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος διοργανώνει την 1η επιστημονική Ημερίδα με θέμα:
"Άθληση και Υγεία"

Η σωματική άσκηση με αθλητισμό, γυμναστική, σπορ και παιχνίδια είναι σημαντική, για την πρόληψη σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, ο καρκίνος, η ψηλή πίεση, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και η οστεοπόρωση.

Ο αθλητισμός και τα σπορ στα παιδιά συμβάλλουν στο να έχουν υγιή οστά, αποτελεσματική λειτουργία της καρδίας και των πνευμόνων, καλύτερες κινητικές ικανότητες και υψηλότερου επιπέδου γνωσιακές ή άλλες πνευματικές λειτουργίες.

Στους ηλικιωμένους, η τακτική σωματική άσκηση συμβάλλει στην πρόληψη των καταγμάτων και των πτώσεων και μειώνει τις επιδράσεις της οστεοπόρωσης. Επιπλέον βελτιώνει τις λειτουργικές τους δυνατότητες, βοηθά στη διατήρηση της αυτονομίας τους και τους προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα σπορ, ο αθλητισμός και η σωματική εξάσκηση έχουν θεραπευτικό ρόλο για την αντιμετώπιση διαφόρων ψυχολογικών παθήσεων. Επίσης επηρεάζουν θετικά την εξέλιξη των ασθενών με κατάθλιψη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, Ιωάννινα


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts