ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΤΑ ΤΟΠΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΩΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
12 - 14 Μαΐου 2017

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνδιοργανώνουν τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής  Αγωγής  και Εκπαίδευσης με τίτλο:
«Αξιοποιώντας τα μουσεία, τα τοπία μνήμης και τους γεώτοπους για την εκπαίδευση του πολίτη στον 21ο αιώνα»

Σκοπός του συνεδρίου είναι αφενός να αναδείξει τον εκπαιδευτικό & κοινωνικό ρόλου του μουσείου ενισχύοντας  την αποτελεσματική συνεργασία  μεταξύ σχολείου –μουσείου και αφετέρου να προβάλλει τη δυνατότητα των επισκεπτών όλων των κοινωνικών ομάδων να «συνομιλούν»  κριτικά  και  δημιουργικά  με τα εκθέματα, να καλλιεργούν δεξιότητες και να επαναπροσδιορίζουν στάσεις και αξίες μέσα από τις σύγχρονες μεθόδους της μουσειοπαιδαγωγικής.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε Στελέχη της εκπαίδευσης, σε Επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρον για τις θεματικές του Συνεδρίου, σε φοιτητές, Υποψήφιους Διδάκτορες, Μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των ΑΕΙ και ΤΕΙ, Αρχαιολόγους, Μουσειολόγους και Μουσειοπαιδαγωγούς, γονείς άλλους Φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και ΥΠ.ΠΟ, σε γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο  που  θέλει  να  συμβάλλει  με  ένα  γόνιμο προβληματισμό  σε  σχέση  με  το  κεντρικό  θέμα  και  τις  θεματικές  του συνεδρίουΣυνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων
  Λούκα Μπέλου 17, Θήβα  https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts