ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σάββατο 11 Μαρτίου 2017
Ώρα:18.00
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, (ιατρών, νοσηλευτών, πληρωμάτων ασθενοφόρων, παραϊατρικό προσωπικό), αλλά και των πολιτών, θα διοργανωθεί από την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τοστην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης, Eνημερωτική Hμερίδα με θέμα:
 «Κανόνες χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε δημόσιους χώρους»

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ξεκίνησε πρόγραμμα σχεδιασμού και χαρτογράφησης των αναγκών για την τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών σε δημόσια κτίρια, κεντρικές πλατείες και σε χώρους μαζικής συνάθροισης.

Με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη, του Εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Ηλία Κάτανα, των 12 Δήμων της περιφέρειας, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Στρατό, το ΕΚΑΒ και τις Εθελοντικές Διασωστικές Ομάδες, θα γίνει η επιλογή των χώρων τοποθέτησης των απινιδωτών με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Η αντιμετώπιση τυχόν αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σώζει ζωές. Σε ποσοστό 15-20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους.

Η ανακοπή αφορά κυρίως νεαρά άτομα χωρίς να προηγούνται προειδοποιητικά σημεία και εκδηλώνεται συνήθως με κοιλιακή μαρμαρυγή > 85% που είναι απινιδώσιμος ρυθμός

Η μείωση του χρόνου παρέμβασης είναι αναγκαία, δεδομένου ότι με τον έγκαιρο απινιδισμό, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ θεαματικά η επιβίωση του θύματος χωρίς νευρολογικές βλάβες.




Κτίριο Π.Ε. Κοζάνης
Δημοκρατίας 27, Κοζάνη


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts