ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

20ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ: «ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ – ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ - ΛΙΠΙΔΙΑ»

ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑμεΑ
10 - 12 Μαρτίου 2017
Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία ανακοινώνει τη διοργάνωση του 20ου Κύκλου Εντατικής Εκπαίδευσης στην Ενδοκρινολογία που είναι αφιερωμένος στο «Σακχαρώδη Διαβήτη – Παχυσαρκία - Λιπίδια»

Σκοπός των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση κεφαλαίων της Ενδοκρινολογίας εστιάζοντας στις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις.
 
Το πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης επιμελήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν εισηγήσεων της Εκπαιδευτικής Επιτροπής, με στόχο αφενός την όσο το δυνατόν αρτιότερη κάλυψη των περισσότερων δεδομένων στα αντίστοιχα πεδία της ενδοκρινολογίας και αφετέρου τη μετάδοση νεότερων γνώσεων στους νέους και όχι μόνο ενδοκρινολόγους.
 
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Δυσλιπιδαιμία και η Παχυσαρκία αποτελούν νοσήματα με αυξημένη επίπτωση, που λαμβάνουν στις μέρες μας επιδημική μορφή, με αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα.
 
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας καθώς επίσης η γενετική επιβάρυνση, οδηγούν σε πολλαπλές ποσοτικές και ποιοτικές μεταβολές στον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων με αποτέλεσμα την ανάπτυξη Σακχαρώδους Διαβήτη και Δυσλιπιδαιμίας. 

Όλα αυτά τα πολυσυστηματικά νοσήματα αποτελούν αντικείμενα καθημερινής ενασχόλησης των Ενδοκρινολόγων και προβληματίζουν και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.



Ξενοδοχείο Electra Palace
 Ναυάρχου Νικοδήμου 18, Αθήνα



 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts