ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
11 - 12 Φεβρουαρίου 2017
Ώρα:14.00-17.00
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
- Εκφυλιστική γήρανση και διατροφή
- Διατροφή σε βρεφική και παιδική ηλικία
- Ισορροπία στη χλωρίδα του εντέρου
- Αθλητική διατροφή
- Η σημασία των αντιοξειδωτικών και ιχνοστοιχείων στη διατροφή
- Δυσανεξία σε γλουτένη και λακτόζη
- Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη παχυσαρκίας και διαβήτη
- Μεσογειακή διατροφή – παγκόσμιο πρότυπο
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017/Ώρα:14.00-17.00
Αίθουσα APHRODITE
- 14.00 – 14.25
Η σημασία των αντιοξειδωτικών στην υγεία: Αντιοξειδωτική Ικανότητα χυμών της Ελληνικής αγοράς
Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη, Διδάκτωρ Κλινικής Βιοχημείας – Διατροφολογίας, Μέλος Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού
(ΕΔΙΠ) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου - 14.25 – 14.30 Συζήτηση
- 14.30 – 14.55
Αλληλεπιδράσεις διατροφής, άγχους και κατάθλιψης
Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc. Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. - 14.55 – 15.00 Συζήτηση
- 15.00 – 15.25
Εξατομικευμένη διατροφή: Η διατροφογενετική στο καθημερινό μας τραπέζι
Δρ. Καλλιόπη Γκούσκου, Μοριακή Βιολόγος MSc, PhD.
Συνεργαζόμενη ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης. - 15.25 – 15.30 Συζήτηση
- 15.30 – 15.55
Διατροφή στον πρωταθλητισμό: Διατροφικά εργογόνα και αθλητική απόδοση
Μιχάλης Μακρυλλός, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc.
Πρόεδρος Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων - 15.55 – 16.00 Συζήτηση
- 16.00 – 16.25
Ο ρόλος της διατροφής στη διαχείριση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού
Μαργαρίτα Μπουλούμπαση, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc. Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. - 16.25- 16.30 Συζήτηση
- 16.30-16.55
Ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Ιωάννα Βλάχου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc.
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. - 16.55 – 17.00 Συζήτηση
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017/Ώρα:14.00-17.00
Αίθουσα APHRODITE
- 14.00 – 14.20
Η διατροφή στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων
Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, PhD. Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπι-
στημίου, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας - 14.25 – 14.30 Συζήτηση
- 14.30 – 14.55
Ο ρόλος της διατροφής στην Αντιγήρανση.
Γεωργία Καπώλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc. Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. - 14.55 – 15.00 Συζήτηση
- 15.00 – 15.25
Διατροφικές προσεγγίσεις στην Τρίτη ηλικία.
Αλεξάνδρα Γκατζίεβα, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc.
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. - 15.25 – 15.30 Συζήτηση
- 15.30 – 15.55
Η Διατροφή στην πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Ελίνα Ασημακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc. Γ. Γραμματέας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας - 15.55 – 16.00 Συζήτηση
- 16.00-16.25
Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση καρκίνου του μαστού.
Έφη Δέδε, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc.
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. - 16.25 – 16.30 Συζήτηση
- 16.30 – 16.55
Διατροφή στην Άσκηση: Η σημασία της σύστασης των γευμάτων.
Μάνθα Κασκάνη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc.
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. - 16.55 – 17.00 Συζήτηση