ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

16 - 28 Ιανουαρίου 2017
 Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ έχοντας ως πάγια επιδίωξη την εμπέδωση της αξίας της Πρόληψης στην Υγεία, προσφέρειγια την περίοδο από  16/1/2017 έως 28/1/2017
ΔΩΡΕΑΝ Έλεγχος Χοληστερόλης

Στο ξεκίνημα του νέου έτους ο προληπτικός έλεγχος της υγείας μας είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας προκειμένου να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με δύναμη και αισιοδοξία. Τα αγγεία (οι αρτηρίες και οι φλέβες), είναι για τον οργανισμό μας το δίκτυο τροφοδοσίας και καθαρισμού και η καλή τους κατάσταση εγγυάται την καλή λειτουργία όλων των οργάνων και των συστημάτων του οργανισμού.

Η αθηρωμάτωση αποτελεί την βασική αιτία βλάβης των αγγείων του σώματος και συνιστά μια σιωπηλή απειλή για την υγεία και την ζωή. Οι παράγοντες που συμβάλλουν στη διεγαρσία της αθηροσκλήρωσης είναι κυρίως Λιπιδαιμικοί όπως η αυξημένη ολική Χοληστερόλη και τα Τριγλυκερίδια, αλλά και άλλοι όπως το κάπνισμα, η υπέρταση, ο Διαβήτης, η παχυσαρκία, ακόμα και το stress και η ηλικία.

Η Υπερχοληστερολαιμία ενοχοποιείται για το 30 - 50% των καρδιαγγειακών νοσημάτων και παρά την κοινή πεποίθηση ότι η αρτηριοσκλήρυνση είναι νόσος των ηλικιωμένων, οι αθηρωματικές αλλοιώσεις ξεκινούν από την παιδική και εφηβική ηλικία, και αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι νέοι (κυρίως άνδρες) αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα.
 
Τι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος;

Η μέτρηση των επιπέδων Χοληστερόλης και Τριγλυκεριδίων του οργανισμού είναι η μέθοδος επιλογής με την οποία προσδιορίζεται ο κίνδυνος για την αθηρωμάτωση των αγγείων και οι απεικονιστικές μέθοδοι (TRIPLEX αγγείων κάτω άκρων και καρωτίδων) προσδιορίζουν την θέση και τον βαθμό της πιθανής βλάβης των αγγείων.