ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ - Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 100%», ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ-ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ-ΦΙΛΩΝ-ΙΑΤΡΩΝ «ΚΕΦΙ» ΑΘΗΝΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017
Ώρα:17.00-21.00
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών 
διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:
 «Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας - Ο Μοναδικός Καρκίνος που μπορεί να προληφθεί σχεδόν 100%»

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας και  υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Roche Diagnostics Hellas Α.Ε.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο συχνά διαγιγνωσκόμενος τύπος καρκίνου για τις γυναίκες παγκοσμίως, μετά τον καρκίνο του μαστού, του εντέρου και των πνευμόνων. Το 2008, η επίπτωση της νόσου ανήλθε σε 529.800 νέα περιστατικά, αντικατοπτρίζοντας το 9% της παγκόσμιας επίπτωσης όλων των τύπων καρκίνου αθροιστικά, ενώ για το 2012 εκτιμάται, ότι υπήρξαν 528.000 νέα περιστατικά και 266.000 θάνατοι από τη νόσο.
 
Ο αναγκαστικός αιτιολογικός παράγοντας για την ανάπτυξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι οι παραμένουσες λοιμώξεις από έναν ή περισσότερους ογκογόνους τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV1, (Human PapillomaVirus), ο οποίος μεταδίδεται κυρίως μέσω των σεξουαλικών επαφών. Οι κυτταρικές αλλοιώσεις που δημιουργούνται διαχωρίζονται σε ελαφρού (low-grade, LG) ή σοβαρού βαθμού (high-grade, HG) τραχηλικές ενδοεπιθηλιακές δυσπλασίες (Cervical Intraepithelial Neoplasia - CIN), αναφερόμενες και ως CIN1 και CIN2/3 αντίστοιχα. Εάν αυτές οι αλλοιώσεις δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα, ενδέχεται να εξελιχθούν σε καρκίνο, κυρίως υπό τη μορφή καρκινώματος του πλακώδους επιθηλίου ή αδενοκαρκινώματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:


Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων 
ΑΙΘΟΥΣΑ "ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ"
 Ρηγίλλης 1, Αθήνα


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts