ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ 2017 - ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ - ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ»

ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017/Ώρα:09.15
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικών Λοιμώξεων και η Γ’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ. Γ.Ν.Θ. Iπποκράτειο διοργανώνουν 
το ετήσιο Σεμιναρίο Παιδιατρικών Λοιμώξεων με θέμα:
«Παιδιατρικές Λοιμώξεις 2017 - Αντιβιοτικά στην Παιδιατρική - Σήμερα και Αύριο»

Τα αντιβιοτικά είναι από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φάρμακα. Λόγω της μεγάλης χρήσης τους, κάποιες φορές αλόγιστης, έχει αναπτυχθεί σημαντική αντοχή εκ μέρους των μικροβίων.

 Η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών εκεί και μόνο εκεί που χρειάζονται είναι το εργαλείο για την αποφυγή της αντοχής και τη συνέχιση της χρήσης τους. 

Για τον λόγο αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τις βασικές αρχές δράσης τους, τον τρόπο ανάπτυξης αντοχής αλλά και την επιδημιολογία της αντοχής καθώς και τον βέλτιστο τρόπο χρήσης τους. 

Για τον σκοπό αυτό γίνεται μεγάλη έρευνα για να βελτιστοποιηθεί η δράση τους. Συνεχής παρακολούθηση (stewardship) της χρήσης τους είναι από τα σημαντικότερα μέσα διατήρησης της δράσης των αντιβιοτικών.
 
Στο Σεμινάριο θα συζητηθούν από έμπειρους Έλληνες και ξένους ομιλητές θέματα που αφορούν την αντιμικροβιακή χημειοθεραπεία και την χρήση των αντιβιοτικών – από τα βασικά θέματα της φαρμακολογίας και μικροβιολογίας μέχρι τα θέματα της αντιμετώπισης ανθεκτικών μικροβίων και την έρευνα για νέα αντιβιοτικά ή βελτιστοποίηση της δράσης των παλαιοτέρων αντιβιοτικώνΟλυμπιακό Μουσείο
3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη 


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/