ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ: "ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ"

Το ΠΕΓΑ «Επιστήμη Υλικών για Προηγμένες Τεχνολογίες» απευθύνεται σε πτυχιούχους ανωτάτων σχολών θετικών επιστημών και τεχνολογίας, καθώς και πολυτεχνικών και ιατρικών σχολών

Αποσκοπεί στην επικαιροποίηση των γνώσεών τους στα πλέον σύγχρονα πεδία της επιστήμης υλικών καθώς και σε νέα εργαλεία, τεχνικές επεξεργασίας και χαρακτηρισμού υλικών και στην δημιουργία του απαραίτητου υπόβαθρου για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των δυνατοτήτων.


Στόχος του προγράμματος είναι η παραγωγή στελεχών υψηλής κατάρτισης που θα συνδυάζουν θεωρητικό υπόβαθρο με την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία. Ιδιαίτερο στόχο αποτελούν οι τομείς υψηλής τεχνολογίας της βιομηχανίας, έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίοι χρειάζονται στελέχωση από άτομα με άριστη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και δεξιότητες υψηλών προδιαγραφών.

 Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα τρία νεοϊδρυθέντα Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία έχουν στελεχωθεί, και συνεχίζουν να στελεχώνονται, από μέλη ΔΕΠ με σημαντική προϋπηρεσία σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού και μεγάλη διδακτική εμπειρία σε προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. 

Αξίζει να τονιστεί ότι με αυτή την συνέργεια καλύπτεται σχεδόν στο σύνολο του το εύρος της Επιστήμης των Υλικών, γεγονός που εγγυάται την πληρέστερη δυνατή κατάρτιση των αποφοίτων που θα φοιτήσουν στο ΠΕΓΑ.

 Για τον σκοπό αυτό θα διοργανωθούν 2 κύκλοι σπουδών μέχρι το Σεπτέμβριο 2015. Η χρονική διάρκεια κάθε κύκλου θα είναι 150 ώρες (περίπου 12 εβδομάδες).
 Κάθε κύκλος σπουδών θα πραγματοποιείται παράλληλα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Σε κάθε τμήμα θα γίνονται δεκτοί μέχρι 20 καταρτιζόμενοι

 Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τον πρώτο κύκλο επιμόρφωσης (τρέχον εξάμηνο) μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά με email (στο θέμα να αναγράφεται η λέξη ΠΕΓΑ) την σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σκαναρισμένα) στις ακόλουθες διευθύνσεις:
 

Για το Τμήμα του Ηρακλείου: 
pega@materials.uoc.gr
 

Για το Τμήμα της Πάτρας: 
galanakis@upatras.gr
 

Για το Τμήμα των Ιωαννίνων: 
pegauoi@cc.uoi.gr 


Όσοι επιλεγούν θα πρέπει να καταθέσουν κατά την εγγραφή τους επικυρωμένα αντίγραφα των σχετικών δικαιολογητικών.


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
26/02/2015