ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

15η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

25 - 26 Φεβρουαρίου 2014
Ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί Δημοτική Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών.Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία. Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ που αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.


Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.  Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης  μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Οι υπηρεσίες της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος / Εθελοντικής Αιμοδοσίας παρέχονται μέσα από το Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου» Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.(Παιδικοί Σταθμοί - Κ.Α.Π.Η. - Πρόνοια).





Η αιμοδοσία είναι ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.
Μόνο προσφέρεται.

Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Δημ.Μόσχα