ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Σύμφωνα με το πρότυπο άλλων πόλεων της Ευρώπης και της Αμερικής, έτσι και στην Αθήνα το Δεκέμβριο θα γίνει η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του συστήματος έπειτα από πλειοδοτικό διαγωνισμό. 


Μάλιστα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα» της Δευτέρας, το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων θα διαθέτει συνολικά 1.000 ποδήλατα, ενώ η πρόβλεψη είναι να υπάρχουν ποδήλατα στα πιο ελκυστικά και πολυσύχναστα σημεία για ντόπιους και τουρίστες.

Έτσι, σταθμοί θα υπάρχουν σε πλατείες, δίπλα σε σταθμούς μετρό, κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, πλησίον δημοσίων υπηρεσιών, με στόχο το σύστημα να είναι χρηστικό και εύκολα προσβάσιμο τόσο στους κατοίκους όσο και στουςεπισκέπτες της Αθήνας.

Η χωροθέτηση του των σταθμών είχε εγκριθεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο από το δημοτικό συμβούλιο και προβλέπει συνολικά 70 σημεία.  

Στις πόλεις του εξωτερικού που έχει εφαρμοστεί το σχέδιο κάθε δημότης και επισκέπτης με μια ολιγόλεπτη εγγραφή του στο Δήμο λαμβάνει ένα είδος ταυτότητας την οποία χρησιμοποιεί για να "νοικιάζει" δωρεάν τα ποδήλατα από τα διάφορα σημεία της πόλης. Όταν τελειώνει με τη χρήση τους μπορεί να τα αφήσει στο πλησιέστερο σημείο.