ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ



Μια σειρά από τμήματα δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών και πληροφορικής για ενήλικες, αλλά και κοινωνικού φροντιστηρίου και ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές, διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013 - 2014. Τα μαθήματα αυτά έρχονται να ενισχύσουν το δίκτυο κοινωνικών δομών που έχει δημιουργήσει ο δήμος, στις οποίες εντάσσεται και το Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.


Ειδικότερα, όσον αφορά τους ανέργους 18 έως 35 ετών και τους φοιτητές, διοργανώνονται τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων ξένης Φιλολογίας ή καθηγητές επιπέδου «proficiency». Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες τμήματα εκμάθησης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής, πορτογαλικής, ολλανδικής, ρώσικης, τούρκικης, βουλγάρικης, σέρβικης και κινεζικής γλώσσας. Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου με ετήσια διάρκεια και θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, περιλαμβάνει μαθήματα επιπέδου αρχαρίων και δίωρες παραδόσεις. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή μέσω δήλωσης συμμετοχής στις περιφερειακές δημοτικές βιβλιοθήκες.


Επιπλέον, στους ίδιους χώρους διοργανώνονται τμήματα εκμάθησης πληροφορικής σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους του τμήματος Πληροφορικής του ΙΕΚ «ΞΥΝΗ». Τα μαθήματα που απευθύνονται σε αρχάριους ενήλικες, θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα έχουν τρίμηνη διάρκεια με δίωρα μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση. Η συμμετοχή είναι επίσης δωρεάν, αλλά απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση προεγγραφή.


Δωρεάν μαθήματα για άπορους μαθητές
Στο μεταξύ, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την φιλανθρωπική, μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ασπίδα για το Παιδί» και την Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, διοργανώνει Κοινωνικό Φροντιστήριο μαθηματικών στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Δικαιούχοι της δράσης αυτής θα είναι μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Στα μαθήματα που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα διδάσκουν εθελοντικά τεταρτοετείς και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Για τη συμμετοχή σε αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου «Ασπίδα για το Παιδί» (Δωδεκανήσου 2, 8ος όροφος, 2310 551502).


Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη λειτουργία τριών Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης για το διδακτικό έτος 2013-2014. Τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να βοηθήσει εκείνους τους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα λειτουργήσουν σε ειδικά Κέντρα που θα δημιουργηθούν σε Γυμνάσια και Λύκεια στην πρώτη, την τέταρτη και την πέμπτη δημοτική Κοινότητα. Σκοπός της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι η διδακτική και παιδαγωγική ενίσχυση των αδύνατων μαθητών.

Πηγή: tovima.gr