ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ενημερώνει πως η κίνηση και η άσκηση είναι θεμελιώδεις παράμετροι για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία.Φέτος το μήνυμα είναι πως παραμένοντας κινητικά δραστήριος επενδύεις για το μέλλον, ανεξάρτητα από την ηλικία. Θέλουμε τους ανθρώπους «κινητικά υγιείς και δραστήριους για το μέλλον.Στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (www.psf.org.gr) ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης της συμβολής της φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Στις πρωτεύουσες νομών όπου εδρεύουν Περιφερειακά Τμήματα του Π.Σ.Φ. θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για το ρόλο της φυσικοθεραπείας στην κινητική υγεία.
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα θα δέχονται τους πολίτες ΔΩΡΕΑΝ για μία συνεδρία φυσικοθεραπευτικής εξέτασης και αξιολόγησης.
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 μέχρι τις 17.00

Στην Πλατεία Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο), στην Αθήνα, φυσικοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής θα δεχόμαστε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και θα παρέχουμε συμβουλές σε πολίτες για οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητάς μας τους απασχολεί, με επικέντρωση στις εξής παθολογίες:
- Αξιολόγηση για τον έλεγχο σκολίωσης σε παιδιά και εφήβους
- Αξιολόγηση κινδύνου πτώσεων σε πολίτες άνω των 65 ετών o Παροχή ενημέρωσης και συμβουλών για τη γυναικολογική ακράτεια . Η Φυσικοθεραπεία με τις παρεμβάσεις της, αποτελεί σημαντικότατη παράμετρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου και της κινητικής δυσλειτουργίας, προάγει τη φυσική αποκατάσταση, μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.


ΠΗΓΗ: http://psf.org.gr