ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



Στo πλαίσιo της συνεργασίας του Klinikum Westfalen GmbH Dortmund (Νοσοκομείου Βεστφάλεν, Ντόρτμουντ), του BAMF Bundesamt fuer Μigration und Fluechtlinge (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες) και του VHS Volkshochschule Dortmund (Λαϊκού Πανεπιστημίου Ντόρτμουντ) με το Κέντρο Γερμανικής γλώσσας «Γερμανικά?...Λουϊζάκη»,  προσφέρονται δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας σε ιατρούς που θέλουν να πάρουν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία. Το νοσοκομείο διαλέγει τους υποψήφιους γιατρούς σε συνεργασία με το Κέντρο γερμανικής γλωσσας «Γερμανικά?...Λουϊζάκη». Ο υποψήφιος γιατρός υπογράφει με το νοσοκομείο ένα συμβόλαιο εκπαίδευσης (Hospitationsvertrag) και με το παραπάνω Κέντρο γερμανικής γλώσσας  μια συμφωνία συμμετοχής (Teilnehmervereinbarung).

Η διάρκεια του προγράμματος και των μαθημάτων είναι 6 μήνες. Αρχίζουν στο Ηράκλειο για τους 5 πρώτους μήνες και συνεχίζονται για έναν ακόμα μήνα στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, στο VHS Volkshochschule Dortmund (Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ντόρτμουντ). Κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να δώσει τις εξετάσεις επιπέδου B-2 στην Ελλάδα στο Ινστιτούτο Goethe. Μόνον οι επιτυχόντες των εξετάσεων για το Β2 θα συνεχίσουν με τη γερμανική ιατρική ορολογία στη Volkshochschule Dortmund (Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ντόρτμουντ). Σε τελευταίο πια στάδιο (4η εβδομάδα), θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους (Hospitation) στο νοσοκομείο (η διαμονή και εκεί θα παρέχεται δωρεάν), μετά την οποία οι ιατροί δίνουν εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος (Approbation).

Το πρόγραμμα επιδοτείται από το Ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης (BAMF), διαμέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο (Europäischen Sozialfonds (ESF) )

Τα αεροπορικά εισητήρια προς την Γερμανία καθώς και τα έξοδα διαμονής δεν επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Επιδοτούμενα προγράμματα εκμάθησης γερμανικών για νοσηλευτές

Στα πλαίσια της συνεργασίας της εταιρίας Care-Connect Personalloesungen im Gesundheitswesen και με το Κέντρο Γερμανικής γλώσσας «Γερμανικά?...Λουϊζάκη» προσφέρονται δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της Γερμανικής Γλώσσας για νοσηλευτές που θέλουν να πάρουν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία.

Η διάρκεια του προγράμματος και των μαθημάτων είναι 2 χρόνια. Αρχίζουν στο Ηράκλειο Κρήτης για τις 4-6 εβδομάδες και συνεχίζουν στη Γερμανία.

Το πρόγραμμα επιδοτείτε από την εταιρία Care-Connect Personalloesungen im Gesundheitswesen.

Κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να δώσει τις εξετάσεις επιπέδου B-2 στη Γερμανία. Ενημερωθείτε προσωπικά από την υπεύθυνη Ζηνοβία Λουϊζάκη, Καθηγήτρια Γερμανικών.

Τα αεροπορικά εισητήρια προς την Γερμανία και η διαμονή δεν επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Ενημερωθείτε από την Ζηνοβία Λουϊζάκη, καθηγήτρια γερμανικών

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 6976307990

e-mail: info@louizaki.gr