ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013. Ώρα: 11:00 - 22:30
EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

11.00 - 14.00 Ημερίδα «Πολιτική και Κινηματογράφος»
19.00 - 20.30 Α’ κύκλος προβολών
21.00 - 22.30 Β’ κύκλος προβολών
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προφεστιβαλικών δράσεων ενόψει της επερχόμενης δέκατης επετειακής εκδήλωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας που θα λάβει χώρα στο διάστημα από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου με ημερίδα με θέμα «Πολιτική και Κινηματογράφος». Η ημερίδα πρόκειται να εστιάσει στη σχέση πολιτικής και κινηματογράφου. Θα επιχειρηθεί να γίνει διακριτή η έννοια του πολιτικού σινεμά, να αναλυθεί η επιρροή της πολιτικής στην κινηματογραφική δημιουργία, να εξετασθεί η αποτελεσματικότητα των κινηματογραφικών ταινιών ως μέσου επίτευξης πολιτικών στόχων.
Διακεκριμένοι ομιλητές θα κληθούν να αναπτύξουν θέματα σχετικά με τις κεντρικές θεματικές της διημερίδας σε διάστημα 15 λεπτών, ενώ μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.
Το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου το κοινό της Αθήνας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια επιλογή ταινιών που διακρίθηκαν στην ένατη εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι ταινίες που βραβεύθηκαν από τις Κριτικές Επιτροπές του Φεστιβάλ, καθώς και ταινίες που ξεχώρισαν στη ψηφοφορία του κοινού. Ένα τρίωρο απολαυστικού σινεμά περιμένει τους φίλους του κινηματογράφου.
Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00